Kundeservice: Tekster

Hvad hjælper det med gode tekster

Skal jeg selv levere tekster til min hjemmeside
Ja. Det er dit eget ansvar at skrive tekster til din hjemmeside. Du skal blot sende teksterne til support@danaweb.dk, hvorefter vi sætter dem ind på din hjemmeside. 

Husk, at du selv kan opdatere dine tekster ved at logge på dit CM-System, også kaldet opdateringsmodulet. 

Hvis du ikke har mulighed for at skrive tekster, kan du gøre en af to ting: 

Du kan vælge at købe tekstforfatning hos os. Vores dygtige tekstforfatter kan skrive tekster til din hjemmeside. Klik her for at læse mere.
Vi kan indsætte midlertidige standardtekster, hvis vi har tekster til din branche. Disse er dog meget generelle og bruges bedst som inspiration, hvorfor du med fordel ville kunne omskrive dem, så de passer på netop din virksomhed.

Er det nødvendigt at have tekster på min hjemmeside
Ja. DanaWeb anbefaler, at du skriver og leverer tekster til din hjemmeside. Tekster på hjemmesiden er vigtig i forbindelse med søgeoptimering og søgninger på Google. 

Google og søgeoptimering er ligeldes en vigtig del af at have en hjemmeside i dag. Du skal derfor tænke på søgemaskineoptimering når du skriver tekster til hjemmesiden. Det er ligeledes en god idé at sørge for at opdatere teksten jævnligt. Dermed bliver din hjemmeside mere interessant, både for brugerne og for søgemaskinerne. 

Hvordan skriver jeg gode tekster til hjemmesiden?
Når du skriver tekster til din hjemmeside, har du både flere begrænsninger og flere muligheder end i det trykte medie. 

Tekst på internettet læses ikke på samme måde som trykt tekst. Læseren på internettet har sjældent den samme tålmodighed med en tekst på skærmen og springer rundt til de steder, der fanger læserens opmærksomhed. Det er derfor vigtigt, at din hjemmeside er logisk og overskueligt opbygget. Det er ligeledes vigtigt, at teksten er let at skimme igennem.


Når du skriver til internettet, skal du tage højde for nedenstående for at teksten er læsevenlig på en skærm: 

Skriv korte sætninger
Hold teksten i korte afsnit
Skriv det vigtigste først
Brug gerne tekstspalter
Undgå brug af meget lange ord
Brug en passende skriftstørrelse
Brug tekstfarve i sort eller mørk farve

Find søgeord
Start med at finde frem til de søgeord (også kaldet keywords), som du forventer, dine besøgende vil benytte, når de skal finde dig på f.eks. Google. Husk at der kan være stor forskel på hvad du tror, dine besøgende søger på, og hvad de rent faktisk søger på. Afklar om det f.eks. hedder et sommerhus eller feriehus, en computer eller en pc, og så videre. Spor dig ind på dine besøgendes valg af ord - og brug dem.

Tænk bredt - find alternative formuleringer og synonymer for de vigtigste ord. Tænk dybt - find specifikke fagudtryk og fagtermer.

Søgeord i dine tekster
Når du skriver tekster til hjemmesiden skal du benytte dine søgeord mest muligt. Det er vigtigt at din tekst ikke kommer til at virke unaturlig for modtageren. Du må derfor ikke overdrive brugen af søgeordene, da søgemaskinerne vil opfatte det som snyd, og teksterne ikke vil give mening for dine besøgende.

Søgeord skal så vidt muligt indgå følgende steder:
Sidens navn
Sidens titel (bliver vist øverst i browservinduet)
Sidens søgeord
Sidens overskrift
Sidens tekstindhold
Sidens billeder og grafikker
Links

Læs mere om hvordan du optimerer din DanaCMS hjemmeside eller DanaWebshop til søgemaskinerne.

Du er altid velkommen til at kontakte DanaWeb på 55 55 55 55 eller info@danaweb.dk for at høre mere om mulighederne for søgeoptimering af din hjemmeside.

Herlev Hovedgade 201B​

2730 Herlev​

E-mail: info@danaweb.dk

CVR: 29414815​