​Rediger fil i filarkiv

​Du har mulighed for at ændre indstillingerne på hver enkelt fil. Oversigten kan se en smule anerledes ud, alt efter hvilken type fil du redigerer.

Tryk enten på mappens navn eller mappens ikon, for at komme ind og se de filer den indeholder. Dernæst trykker du på "Rediger" ud for den fil du ønsker at redigere.

Klik på billedet for at se det i stor størrelse

​Dette eksempel tager udgangspunkt i redigering af et billede.

Klik på billedet for at se det i stor størrelse

Der er felter både over og under billedet, de bliver gennemgået her:

Klik på billedet for at se det i stor størrelse

  • ​Navn. Dette er navnet på filen. Navnet vil ikke blive vist på selve hjemmesiden, men er der for at give dig et bedre overblik over alle dine filer.
  • Mappe. Her angives hvilken mappe billedet ligger i, du kan også vælge at ændre dette  ved at trykke på dropdown-feltet.
  • Alt tekst. Her kan du med få ord, beskrive hvad der er på billedet. "Alt tekst" bruges kun af søgemaskiner og den vises for den besøgende på siden, når man holder musen over billedet.
  • Tilføjet d. Fortæller dig hvilken dato og klokkeslet filen sidst er blevet uploadet til systemet.
  • Ændringsdato. Denne dato, viser hvilken dato og klokkeslet filen sidst er blevet redigeret.
  • Størrelse. Dette felt fortæller dig hvor meget filen fylde i kb (kilobite).
  • Type. Her kan du se hvilken type fil dette er.

Der er desuden nogle få billedredigerings muligheder i CMS-modulet, de er placeret til højre for billedet.​

Roter. Du har mulighed for at rotere dit billede, hvis det vender forkert. Tryk på den knap hvis pils retning passer til den vej, ​

​Beskær. Hvis du ønsker kun at bruge dele af billet kan dette gøres via "Beskær". Når du trykker på denne knap, ændrer billedet sig. Du vil nu kunne se et lyst felt, med små firkanter om. Her trækker du i firkanterne, for at vælge hvor meget du ønsker at der skal være på dit billede.

​Desuden har du mulighed for at indtaste størrelsen manuelt - hvis du ønsker at billedet skal have en bestemt størrelse.

Når du har justeret billedet, og er tilfreds med resultatet. Da skal du trykke på det grønne ret-tegn i boksen til højre.

Klik på billedet for at se det i stor størrelse

​Tilpas. Endelig har du mulighed for at tilpasse størrelsen på billedet. Denne bruges oftest hvis billedet er uploadet i en for stor størrelse. Det lille ikon: der ligger til højre for tallene i feltet "Tilpas",, angiver at billedet beholder dets proportioner, når du justerer enten bredde eller højde.

Tryk på "Gem ændringer" når du er færdig med at redigere. Du kan dog også vælge at trykke på "Gem som ny", hvis du ønsker at gemme ændringerne som en helt ny fil. Du skal være opmærksom på at der kommer et tal i enden af filnavnet, med mindre at du selv retter filnavnet til.

Herlev Hovedgade 201B​

2730 Herlev​

E-mail: info@danaweb.dk

CVR: 29414815​